In het centrum Care for Women krijg je een totaalpakket als je te maken krijgt met kanker en chemo en/of bestraling. Zowel op geestelijk, uiterlijk als op fysiek niveau hebben wij therapeuten in huis die jou op deze hele essentiële vlakken kunnen ondersteunen en begeleiden. Hieronder stellen we ons aan je voor.

Kanker, chemokuur en nieuw haar

“Als haarwerker krijg ik veel vrouwelijke cliënten die aan het begin van een behandelperiode voor (borst)kanker staan. Na de diagnose in het ziekenhuis is een afspraak met een haarwerker vaak één van de eerste stappen. Het geeft mij veel voldoening om, mocht dit heftige nieuws net zijn binnengekomen, niet alleen een haarwerk te verkopen maar ook tijdens de chemokuur te begeleiden. Deze begeleiding bestaat deels uit het met tijd en zorg adviseren van een haarwerk, het eventueel verwijderen van haren maar ook uit een hoofdhuidmassage na afloop van de chemokuur om de haargroei te stimuleren”, aldus Tineke Uffen.

Voeding en kanker

“Tijdens de behandeling van kanker kunnen problemen ontstaan met eten en drinken. Voorbeelden hiervan zijn: misselijkheid, verstopping, diarree, smaak- en reukveranderingen, gewichtsverlies of juist gewichtstoename. Goede voeding en stabiel lichaamsgewicht zijn extra belangrijk in deze situatie. Er is een bewezen positief effect op de kwaliteit van leven en zelfs op de overlevingskansen door het eten van goede voeding. Daarbij houdt goede voeding de weerstand en conditie op peil en is er verminderde kans op het krijgen van complicaties en bijwerkingen. Wij geven u advies op het gebied van voeding tijdens en na de behandeling van kanker”, aldus Eline Meijer en Celine Smink (Diëtistenhuis)

Orthomoleculaire ondersteuning bij kanker, bestraling en chemotherapie

“ Naast goede voeding is het bij kanker zinvol om extra ondersteuning te nemen met supplementen. Ook tijdens chemo en bestraling kan het lichaam zichzelf beter herstellen en genezen als daar ook de goede stofjes in het lichaam voor zijn. Omdat ziekte veel van je vraagt en dit bij iedereen anders is stel ik een persoonlijk pakket supplementen samen om deze periode door te komen. Ervaring leert dat je daardoor fitter en met minder bijwerkingen de therapie door komt en sneller herstelt. Maak vrijblijvend een afspraak en ik vertel wat ik kan betekenen”, aldus Vera van Randwijck.

Traditionele Chinese Geneeswijze en kanker

“Zowel met acupunctuur als met kruiden is al veel ondersteuning verkregen van de TCG. De kanker ontregelt het lichaam, de chemo en/of bestraling doet dat nog meer en met acupunctuur kun je het lichaam helpen zichzelf te herstellen. Mensen komen met minder bijwerkingen en met meer gezondheid de therapie door. Chinese kruiden kunnen naar behoeven ingezet worden om dit proces extra te ondersteunen. Zo is verbetering van het immuunsysteem en het op peil houden van witte bloedcellen geconstateerd bij gelijktijdige behandeling met TCG. Kom vooral langs om te horen wat ik voor je kan doen”, aldus Laurence Giordani.

Voeten, chemo en bestraling

“Door chemotherapie/bestraling die je als vrouw (en man) ondergaat kun je veel last krijgen van je voeten, je tenen en vaak ook teennagels. Een goede verzorging van de voeten en nagels en een verantwoorde voetmassage/wrijvingen zijn extra belangrijk in deze tijd.
Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd op het gebied van de mogelijke gevolgen van chemo en bestraling die kunnen ontstaan op de voeten, huid en nagels. Neem gerust contact met mij op voor informatie of het maken van een afspraak”, aldus Jacqueline Flipse.

Kanker en psychologische ondersteuning

“Als psycholoog en integraal coach draag ik er graag aan bij dat vrouwen die te maken hebben met (borst)kanker deze periode zo veerkrachtig mogelijk doorstaan. Dat betekent: omgaan met de realiteit en de gevoelens die dat te weeg brengen. Dat kan angst, verdriet of woede zijn. Of het kan verdriet zijn over je lichaam die je in de steek laat. Als je een relatie hebt, maken jullie samen – en apart van elkaar- ook het nodige door. Er komt veel bij kijken. En wat dat is, dat kan per periode verschillen. Bij mij ben je volledig vrij om te voelen, denken en beleven. Om te ontdekken waar je kracht zit en helder te krijgen wat jíj nodig hebt en hoe je daarvoor kan zorgen”, aldus AnneRuth van Hasselt

Bel of mail ons gerust als je vragen hebt. We helpen je graag verder!